Aceasta este o rețetă extrem de simplă. Am gândit-o așa, adică foarte simplă, și m-am abținut să folosesc prea multe ingrediente. Se poate folosi și pentru Protocolul Autoimun (AIP), după reintroducerea oului, cu modificările din paranteze.
Această budincă din conopidă și carne de pui se poate mânca atât caldă, proaspăt scoasă din cuptor, cât și rece, a doua zi, ca prânz la birou, însoțită de câteva frunze de salată sau rucola. O minunăție!
Ingrediente
Pentru 4 porții
- 500 de grame de conopidă
- 500 de grame de carne tocată de pui
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- 1 lingură de tărâțe de psyllium (se omite pentru varianta AIP; budinca va fi un pic mai apoasă și se va rupe ușor, dar gustul nu se va modifica)
- 1 ou
- 200 de grame de smântână (sau cremă) de cocos
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 lingură cu pastă de curry picantă (se omite pentru varianta AIP)
- Alte condimente aromate, după gust (eu am mai pus 1 lingură de amestec de roșii uscate cu busuioc și usturoi; pentru varianta AIP se poate pune usturoi zdrobit)
Mod de preparare
Conopida se desface în buchețele, se spală și se mărunțește cu ajutorul mixer-ului cu lame. Nu o facem foarte măruntă, ca pentru orez de conopidă, ci o lăsăm în bucăți un pic mai mari.
Într-un castron mare amestecăm conopida mărunțită, carnea tocată, pătrunjelul tocat, fulgii de drojdie inactivă, tărâțele de psyllium și condimentele.
Separat, în alt castron, amestecăm oul și crema de cocos.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, eu am folosit o tavă mică, pătrată, cu latura de 22 cm. Răsturnăm mixul de carne cu conopidă, netezim bine, apoi deasupra întindem amestecul de ou și cremă de cocos.
Dăm tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 30-35 de minute, sau până când suprafața se aurește ușor.
Lăsăm budinca din conopidă și carne de pui să se răcorească câteva minute, apoi o putem tăia.