2 rețete inedite cu avocado


Distribuie

Când am dat eu prima dată peste avocado în magazine am rămas uimită. Era un fruct încă puțin cunoscut atunci, dar dorința mea nestăvilită de a experimenta m-a făcut să îl cumpăr. Nu îmi amintesc exact ce am făcut cu el prima dată. Pe rând am descoperit guacamole, salatele simple în care pun cubulețe de avocado, înghețata cu avocado și cremele de ciocolată cu avocado, așa că am cumpărat acest fruct din ce în ce mai des.

Astăzi vreau să vă prezint 2 rețete inedite cu avocado. Sunt un melanj între urzici și avocado, prima, și fasole mung și avocado, a doua.

Primul preparat: piure de urzici cu avocado

V-am mai spus că eu congelez urzici primăvara, uneori și toamna. Le curăț, le spăl bine, le opăresc 2 minute, apoi le dau prin blender și le congelez în punguțe de 2 porții. Decongelez câte o punguță, și fac piure simplu, cu ulei de măsline, un pic de sare și un pic de usturoi. Sau fac sos, care e cam același lucru, doar că e mai lichid și cu mai mult usturoi și eventual o linguriță de muștar.

Acum aveam mai multe bucăți de avocado copt și nu știam ce să fac cu ele. Așa că am procedat așa: am pus în blender urzicile dintr-o punguță, decongelate, un avocado mic, 4-5 căței de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de sare. Am mixat până am obținut un piure gros care s-a asortat de minune cu o jumătate de pui mic, fără piept.

Al doilea preparat: cremă tartinabilă din fasole mung și avocado

Pentru a doua rețetă am fiert rapid 50 de grame de fasole mung, hidratată în prealabil 3-4 ore în apă călduță. Am mixat fasolica cu un avocado mic, sare și suc de lămâie. Am mai pus o lingură de apă pentru a potrivi consistența. Ar fi mers și niște ceapă roșie, tăiată cubulețe mici, dar mă grăbeam, mi-era prea foame. Depinde din ce unghi e privită, a ieșit o fasole bătută cu avocado sau un guacamole cu fasole. Oricum aș numi-o a ieșit o bunătate tartinabilă, pe care am întins-o mintenaș pe o lipie de mei.

Știți cum să alegeți un avocado copt? În primul rând, mai degrabă câștigi la loto decât să găsești în magazin un avocado copt. Așa că îl cumpărăm necopt și ne exersăm răbdarea așteptând să se coacă la noi acasă. Îi facem cunoștință cu celelalte fructe din fructieră și le lăsăm să se joace împreună câteva zile. Atunci când nu se mai simte tare ca o bucată de lemn, ci degetul intră un pic în el când îl apăsăm, e copt. Dacă degetul intră prea mult, e o cauză pierdută, nu mai e bun. Intervalul în care e bun de consumat este scurt, așa că nu trebuie să îl scăpăm din ochi. Imediat cum se simte copt la pipăit, trebuie să îl consumăm. Baftă cu asta! 😊