Conopidă coaptă


Distribuie

Am mai vorbit despre conopidă. Eu am o relație serioasă cu ea, deși nu este mult timp de când ne cunoaștem. Ne apreciem reciproc și ne ajutăm una pe cealaltă. Eu o fac cunoscută în mediul online, dar și acasă, unde a început să fie gustată din ce în ce mai mult, iar ea mă ajută să pregătesc mese variate și gustoase, echilibrate nutrițional, pline de vitamine, minerale și fibre. A win-win situation. Doar prăjituri nu am făcut cu ea, în rest o pun în orice, de la supe cremă la pâine. În această rețetă este unsă cu toate alifiile, ca să zic așa 😊.

    Ingrediente

    • O căpățână de conopidă
    • 2 linguri de tahini
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • ½ linguriță de sare
    • ½ linguriță de pudră de chilli

    Mod de preparare

    1

    Am avut o căpățână medie de conopidă pe care am scufundat-o în apă pentru câteva minute, ca să fie părăsită de eventualii chiriași care s-ar fi ascuns în ea. Am pregătit un sos din ingredientele de mai sus. Am scurs bine conopida de apă, i-am mai tăiat in pic din cotor. Am păstrat câteva frunze la bază, cele mai crude. Am așezat-o într-o pungă de copt, din aceea pentru friptură. Am desfăcut punga și direct în interiorul ei am uns bine conopida cu sosul pregătit, cu ajutorul unei pensule de silicon și întorcând-o pe toate părțile. A mai rămas un pic de sos, l-am pus și pe el în pungă, am închis cu clipsul special care era în pachet cu punga, i-am dat 2-3 găuri cu vârful cuțitului, am așezat-o în tavă și am dat la cuptor pentru 30-40 de minute.

    După ce am scos tava din cuptor am lăsat căpățâna de conopidă coaptă să se răcorească câteva minute, apoi am desfăcut punga. În prima zi am mâncat-o simplă, ca garnitură, alături de o minunăție de doradă, iar din ce a rămas am făcut a doua zi o bunătate de piure (i-am adăugat o lingură de cremă de cocos și am mixat), piure pe care l-am împrietenit cu o bucățică de novac. Am avut astfel mesele principale din 2 zile diferite asigurate, mese sănătoase, gustoase, pregătite cu un efort minim și un pic de imaginație.