Cobbler de piersici fără gluten


Distribuie

Acest desert, cobbler de piersici fără gluten, este foarte simplu de făcut, chiar și pentru începătorii în ale gătitului fără gluten. Pui ingredientele în straturi, fără grija amestecatului, dospitului, fără teamă că nu crește sau nu se leagă. Doar le pui unele peste altele, le dai la cuptor și iese o bunătate. Sunt mai multe feluri de a prepara un cobbler, unii au încercat să facă lucrurile mai sofisticate, că păreau prea simple. Eu nu doar că le-am făcut cât mai simple, dar am făcut asta și cu ingrediente fără gluten și lactate. Încercați fără teamă, nu are ce să iasă greșit.

    Ingrediente

    • 600-700 de grame de piersici (cântărite fără sâmburi)
    • 200 de grame de lapte vegetal (eu am preparat rapid un lapte din 40 de grame de caju înmuiat o oră în apă caldă, apoi spălat bine și completat cu apă până la 200 de grame)
    • 100 de grame de făină de migdale (eu am măcinat fin 100 de grame de migdale)
    • 20 de grame făină de cocos (chiar am avut făină de cocos 😊)
    • 20 de grame fulgi de cocos
    • 2 ouă mici sau unul extra large
    • 150 de grame de zahăr
    • 80 de grame de ulei de cocos
    • 1 linguriță de praf de copt
    • Arome: scorțișoară, zahăr vanilat, esență de rom, esență de lămâie
    • Un praf de sare

    Mod de preparare

    1

    Începem cu piersicile, le spălăm, le scoatem sâmburii și le tăiem în felii groase. Le punem într-un castron și le amestecăm bine cu 50 de grame de zahăr, ceva scorțișoară și esență de rom. Dacă nu vă plac aromele acestea, le puteți înlocui cu altele. Eu mă înnebunesc după esența de rom, aș pune-o și în ciorbă. Lăsăm castronul de-o parte, până ne ocupăm de restul ingredientelor, piersicile, zahărul și aromele se vor transforma într-o chestie delicioasă, suculentă.

    Dăm drumul la cuptor, pentru că avem nevoie să se încălzească la 175 de grade Celsius, și să aibă timp, pentru că noi vom termina montarea cobbler-ului extrem de rapid. Punem uleiul de cocos în tavă. Pentru cobbler se folosește o tavă frumoasă, ceramică, dreptunghiulară, dar dacă nu avem merge și vechea noastră tavă rotundă, cu diametrul undeva între 20 și 30 de cm. Dacă e vară, uleiul e deja lichid, dacă e anotimpul rece, dăm tava în cuptorul care se încălzește, pentru 3-4 minute. Spargem ouăle și le amestecăm, întregi, cu zahărul. Turnăm și laptele, apoi sarea, aromele, praful de copt, făinurile și fulgii de cocos. Va rezulta un aluat lichid pe care îl turnăm peste uleiul de cocos din tavă. Deasupra punem bucățile de piersici, cât mai uniform, și sucul de piersici rezultat.

    Toate astea ne ia maximum 10 minute. V-am spus că  va fi rapid, nu? Dăm tava la cuptor pentru 45-50 de minute. E gata atunci când observăm că a absorbit tot uleiul. Îl putem mânca cald, nu fierbinte, să ne ardem limba, dar e bun și rece, de la frigider. Îl putem însoți cu câteva linguri de înghețată sau sorbet.