Biscuiți sărați


Distribuie

Azi am cumpărat fulgi de drojdie inactivă, care, pe lângă toate calitățile nutritive pe care le au, găsiți pe google care sunt acelea, cică dau un ușor gust de parmezan mâncărurilor. Așa că am făcut pizza după ultima mea rețetă și la sfârșit am presărat acești fulgi deasupra. Avea dreptate nenea google, se simțea o ușoară boare de parmezan. Așa că rezultatul m-a făcut să mă gândesc la niște biscuți sărați cu aromă de brânză. Am pornit de la rețeta de biscuți sprițați dulci, adaptată de mine după rețeta clasică a bunicii și am folosit și aparatul antic moștenit de mine tot de la bunica. O cititoare a blogului meu, căreia îi mulțumesc că îmi aplică rețetele, îmi atrăgea atenția că nu e ok să folosesc ouă în anumite preparate. Am băgat la cap, așa că această rețetă nu conține ouă, deși cea originală conținea, am folosit ca agent de legare semințele de in și tărâțele de psillyum.

    Ingrediente

    • 3 linguri de untură (eu am folosit de porc, dar puteți folosi de pui, gâscă, rață sau unt de cocos, dacă nu vreți grăsime animală)
    • O lingură de tărâțe de psillyum
    • O lingură de semințe de in
    • O lingură rasă de praf de copt
    • O lingură cu vârf de fulgi de drojdie inactivă
    • Sare, boia dulce sau iute, un condiment ce conține roșii uscate, usturoi și busuioc, sau/și alte condimente sau ierburi care vă plac
    • Făină de mei

    Mod de preparare

    1

    Se pun semințele de in la înmuiat într-o ceșcuță cu apă călduță cât să le acopere, tărâțele de psillyum la fel, dar în ceva mai multă apă. Se lasă câteva minute, apoi se amestecă toate ingredientele, minus făina, și se omogenizează bine. Semințele de in se pun cu tot cu apa în care s-au înmuiat. La sfârșit se adaugă făină până iese o cocă vârtoasă și nelipicioasă. Cum spuneam mai sus, eu am dispozitivul antic care se montează la mașina de tocat la fel de antică cu care am format biscuiții. Dar se pot face și în alte forme sau chiar cu mâna, ca niște fursecuri. Am așezat biscuiții în tavă și i-am dat la cuptorul meu la fel de antic, întâi la foc mare 15 minute, apoi mic, încă 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, cât sunt calzi sunt fragili și se rup repede. Se pot mânca simpli sau cu guacamole, humus, pesto sau alte sosuri.