Ruladă de piept de pui


Distribuie

Îmi place să cumpăr puiul întreg, mi se pare că astfel creativitatea mea în bucătărie e satisfăcută, de obicei îl bag în cuptor, așa întreg, în oală de pământ, cu mirodenii. Îl savurăm cu plăcere, dar pieptul mereu rămâne ignorat și în zilele următoare îl deghizez prin tocănițe sau paste. De data asta l-am îmbucătățit, copănelele, aripioarele și spatele le-am pus pe grătar, iar pieptul a avut parte de un tratament regesc: a fost transformat în ruladă numai bună de pus într-un sandwich cald dimineața sau să troneze regește pe masa de sărbători, strălucind printre aperitive.

    Ingrediente

    • Un piept de pui cu piele cât mai multă
    • Un ardei capia
    • O legătură de mărar
    • Sare, piper
    • 2 felii de șuncă de pui sau salam cu șuncă (opțional)

    Mod de preparare

    1

    Se scoate pieptul cu grijă cât mai întreg posibil și cu cât mai multă piele. Pielea la rândul ei se scoate de pe bucata de piept întreagă și fără găuri. Pieptul se decupează astfel încât să ocupe o suprafață cât mai mare într-o fâșie cât mai subțire și mai întreagă. Dacă se rupe pe alocuri nu e un capăt de țară, atunci când o vom rula rupturile se vor acoperi.

    Punem sare și piper cât mai omogen, apoi ardeiul capia și mărarul tăiate mărunt și eu nu m-am abținut și am pus și 2 felii mari și subțiri de salam cu șuncă. Începând dintr-un capăt rulăm cât mai strâns, având grijă să nu iasă ingredientele și să nu rupem carnea fragedă. Învelim rulada cu bucata de piele și fixăm cu scobitori. Pielea va împiedica carnea să se usuce în timpul coptului și îi va da o aromă bună.

    Dăm la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade. Eu am pus rulada în tava de pâine tapetată cu hârtie pentru că lasă destul de multă zeamă și se coace frumos așa. Am lăsat 30 de minute la 200 de grade, apoi încă 30 de minute la 150 de grade. Am scos-o pe șervețele care au absorbit grăsimea scursă și am pus-o într-un recipient acoperit în frigider, ca să nu se usuce prea tare. Pielea se poate scoate total sau parțial. Eu nu am insistat să scot toată pielea, acolo unde era prea subțire era lipită bine și nu am vrut să îi stric aspectul. Cum am spus, e bună dimineața pe pâine în loc de mezel, sau pe masa de sărbători, ca aperitiv.